Etapele principale de prelucrare a pamantului

Posted by

Sosirea primaverii ne aduce una dintre cele mai mari bucurii. Si asta pentru ca ne ofera un timp ceva mai caldut, mai cu soare si ceva mai animat. In afara de asta intreaga natura se trezeste la viata si astfel ne putem ninuna de puterea pe care o are acest anotimp de a trezi din amortire toate plantele, arborii si gazele care vor zumzai intreaga zi.

Ca sa nu mai aducem in discutie faptul ca tot primavera, gospodarii pregatesc pamantul pentru a semana roadele. Una peste alta persoanele care stau la curte si au un mini petec de pamant stiu foarte bine in ce constau aceste lucrari ale pamantului si cum trebuie realizate toate aceste etape de pregatire a pamantului.

In orice caz etapele nu sunt chiar atat de complicate sau greu de realizat, mai ales daca ai la indemana si unelte care sa te ajute in acest sens. Dar pentru inceput poate ca ar trebui sa amintim aici cate ceva despre acele etape importante pentru pregatirea pamantului.

Care sunt etapele esentiale pentru un pamant fertil?

Mai degraba acesta ar trebui curatat daca acest lucru nu s-a intamplat inca din toamna, cand majoritatea oamenilor gospodari isi curata si elibereaza terenurile de vechile plante si uscaciunile acestora. Dar in cazul in care poate nu ati avut timp este bine sa nu neglijati acest lucru si acum, pe timp de primavara.

Mai apoi se trece la fertilizarea si imbogatirea sarurilor si mineralelor pentru pamant. Cum am spune in cele mai simple moduri se foloseste ingrasamantul natural si aici putem face referire la compost sau la balegarul de vaca si nu numai. Astfel veti evita acele ingrasaminte chimice care mai tarziu se vor rasfrange asupra legumelor sau a fructelor. Dar pentru ca majoritatea oamenilor au in gospodarie animale se va folosi balegarul pentru ca este mai la indemana si pe deasupra nici nu costa o avere precum ingrasamantul chimic.

Dupa aceste prime doua etape urmeaza cea de-a treia care este si putin mai complexa. Si anume aici este vorba despre saparea pamantului, dar acest lucru se rezolva foarte usor si daca ai la indemana o motosapa simpla sau daca ai o motosapa complexa (click pe link pentru pret), ceva mai complexa decat prima varianta. In ambele cazuri treaba se face mult mai repede si cu spor. In plus nu iti consumi nici energia, iar eficienta este una maxima, caci nimic nu se compara cu ustensilele motorizate care vin in sprijinul tau.

Iar dupa toata munca asta, treaba este ca si facuta, deoarece tot ce iti ramane sa faci este sa semeni toate acele plante pe care ti le doresti. Si care ceva mai tarziu iti vor da acele legume la care tu ravnesti.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *